Da bo otroško kolo varno za vožnjo

Otroci zelo radi kolesarijo, zelo pomembno pa je, da je kolesarjenje tudi zelo pomembno pri razvoju vašega otroka saj tako ostane fit in zdrav.

Če se otrok prvič srečuje s kolesom, bo potreboval nekaj časa, da se nauči uporabljati otroško kolo (www.chebeltza.com). Med samim spoznavanjem kolesa se bo otrok samodejno učil tudi potiskanja mej svojih zmožnosti kot je hitrost in razdalja kolesarjenja.

Mladi otroci, kateri še niso spretni z kolesom vsekakor ne spadajo na cestišča. Priporočeno je, da je otrok dovolj star ( nekje približno pri 10-11 letih) in da ima že toliko izkušenj z kolesom in kolesarjenjem, šele takrat lahko pomislimo o kakšni daljši relaciji, kot je kolesarjenje do šole, do dela ali po tihih cestah.

Vedno je pomembno tudi, da naš otrok nosi tudi čelado. Čeprav se mnogim to zdi “ne kul” je to najbolj pomemben pripomoček pri kolesarjenju saj se tako izognemo raznim poškodbam glave.

Pomembni varnostni napotki, ki vam bodo pomagali pri zaščiti vaših otrok pri kolesarjenju

Zelo mladim otrokom oziroma dojenčkom odsvetujemo uporabo koles, kar pa še ne pomeni, da ne morejo uživati v čarih kolesarjenja, saj se lahko pridružijo svojim staršem na kolesu. Ko se odločite za kaj takega vam priporočamo slednje:

Otroški sedež za kolo

Veliko otroških sedežev imamo na izbiro za dojenčke in mlajše otroke. Če kupujte otroški sedež, bodite prepričani, da ima slednji opravljen varnostni standard. Četudi jih vozijo starši v otroškem sedežu, priporočamo tudi uporabo varnostne čelade.

Varnost na cesti

Če ste izkušeni kolesar/ka verjetno poznate stanje na cestah. Vseeno vam priporočamo uporabo odsevnih oblačil, saj bo tako vaš dojenček ali otrok bolj varen v svojem otroškem sedežu.

Praksa

Dodatna teža na kolesu je za nekatere lahko preveč. Zato priporočamo, da vožnjo z dojenčkom izpraksirate na kakšnem območju kjer ni prometa.

Prvo otroško kolo

Do dopolnjenega 5 leta, večina otrok dobi svoje lastno prvo kolo. Velika večina le-teh je opremljena z dodatnimi dvemi kolesi ali stabilizatorji, zaradi ravnotežja.

Otroška čelada

Še enkrat, slednja je pomemben varnostni pripomoček pri vsakem otroku, ki se bo prepustil čarom kolesarjenja. Ne bodite izjema.

Izven ceste

Zelo zanimivo in zabavno je lahko odkrivanje vaše okolice. Naj bo tvoja prva vožnja kot avantura, kjer ne bo strahu pred prometom. Najbolje se je učiti kolesariti v kakšnih manj obiskanih parkih, po lokalnih poteh ali vrtovih, kjer je možno kolesarjenje. Ko osnove že spoznamo in smo še par let starejši, pa smo že korak bližje kolesarjenju po cesti.
https://www.youtube.com/watch?v=66IpkSaBkl8

V isti kategoriji:

    None Found