Marela otroški voziček

Ko sem izbirala otroški voziček, mi je bilo pri njem najbolj pomembno to, da bom z njim mobilna. Kljub temu, da živim na vasi, se namreč rada odpravim do mesta, in precej neprijetno bi bilo, če bi morala vsakič v avtomobil nalagati velik in težak voziček. Zato sem že na samem začetku vedela, da bom sprva sicer res imela klasičen voziček, v katerem bo dojenček lahko spal v košari, a ga bom takoj, ko bo to mogoče (oziroma bo moj otrok sedel) zamenjala za tako imenovano marelo. Marele so otroški vozički, ki so za mesto še posebej primerni. Prvič zato, ker se dejansko zložijo kot dežnik in ne zavzamejo veliko prostora. Tudi takrat, ko je na poti iz trgovine prtljažnik avtomobila poln, jih lahko spravite za prednje sedeže ali tudi pred sovoznikov sedež. Drugič zato, ker imajo preprosta kolesa – takšna, ki so namenjena ravnim in gladkih površinam, torej mestnim pločnikom in tlom v nakupovalnih centrih, ne pa neurejenim potem in brezpotjem.

Moj prvi voziček, torej klasični, sem zato kupila rabljen in raje prihranila nekaj denarja, ko je prišel čas za nakup marele, pa sem dejansko kupila takšno, kot sem jo želela – a tudi zanjo nisem odštela veliko oziroma toliko kot bi za nov klasični voziček, saj so marele v primerjavi z njimi precej cenejše. Izkazalo se je, da sem imela prav. Kadar smo se s prijateljicami z vozički dobile na kavi, so imele vse kar nekaj dela s sestavljanjem in razstavljanjem vozičkov, moj pa je bil za vožnjo pripravljen v hipu.

V avtu mi skorajda ni zavzel prostora, pa tudi v kakšni kavarnici z njim nisem ovirala gostov pri sosednjih mizah. Moj otrok pa je bil z vožnjo precej zadovoljen – sedel je lepo pokonci, pogleda na dogajanje v okolici pa mu niso zastirali debelo obložen sedež in velike strešice. Ko izbirate otroški voziček, torej razmislite predvsem o tem, kako ga želite uporabljati, in kako dolgo je lahko posamezen voziček aktualen. Košaro vsakdo uporablja zgolj nekaj prvih mesecev, nato pa se odloči za klasičen sedežek. In ta zagotovo ne potrebuje enakega ogrodja kot košara – veliko, masivno in težko ogrodje je povsem odveč. Takšni otroški vozički postanejo hitro prava nadloga, in večina mojih prijateljic se je nazadnje ravno tako odločila za precej bolj praktično marelo. Lahko, okretno in primerno za mesto. Le da večinoma niso izbrale tiste, ki jim je bila najbolj všeč, temveč so se zadovoljile s cenejšimi – ker so pred tem že preveč zapravile za klasični voziček.

V trgovini Chebeltza dobite vse za svoje malčke. Prišel je čas, da razmislite o najboljši opremi in igračah za dojenčka ali malčka. Preberi več …

V isti kategoriji: