Neplodnost doleti vedno več parov

Priprave na zanositev in neplodnost

Ni dovolj le, da ima par, ki se pripravlja na zanositev, redne spolne odnose, ampak je dobro, če se začne na zanositev pripravljati tudi na druge načine. Zelo pomemben je recimo zdrav življenjski slog, ki vključuje:

  • prenehanje kajenja,
  • prenehanje uživanja alkohola,
  • zdravo prehrano,
  • čim več gibanja,
  • izogibanje stresnim situacijam,
  • skrb za odpornost.

Morda se komu, ki mu težave povzroča neplodnost, zdijo takšni nasveti brezpredmetni, a v resnici lahko vse našteto pripomore k zanositvi. V boljši formi kot je naše telo, več možnosti imamo zanjo. Če k temu dodamo še jemanje različnih naravnih prehranskih dopolnil, se možnosti za zanositev še povečajo. Prav tako pa se povečajo, če ima par spolne odnose takrat, ko je možnost za zanositev največja. Zato je zelo pomemben izračun ovulacije.

Izračun ovulacije je pomemben za zanositev

Za čim lažjo in čim hitrejšo zanositev je zelo pomemben izračun ovulacije. Kdaj ima ženska ovulacijo, lahko izračunamo glede na to, kako poteka njena menstruacija, zato nam je pri tem v veliko pomoč tudi menstrualni koledarček. Zakaj je izračun ovulacije tako pomemben? Z njegovo pomočjo lahko poskrbite za izračun ovulacije in določitev plodnih dni. 

Izračun ovulacije vam lahko pomaga določiti dneve, ko lahko pride do oploditve. Za izračun ovulacije sicer obstajajo različne metode, o katerih si lahko več preberete na spletu. Pomembno je, da za izračun ovulacije izberete metodo, ki bo čim bolj zanesljiva.

Naravna prehranska dopolnila lahko pomagajo do zanositve

Pri težavah z zanositvijo poleg izračuna ovulacije lahko pomagajo tudi prehranska dopolnila, ki povečujejo možnosti za zanositev.

V isti kategoriji: