Otroški sedeži

Če otroka prevažamo v avtomobilu, moramo poskrbeti, da ga prevažamo v ustreznem otroškem sedežu, ki mora izpolnjevati vse zahteve glede varnosti ter kakovosti, zelo dobro pa je, da je takšen otroški sedež tudi udoben. Otroški sedež morajo uporabljati vsi otroci, ki so mlajši od 12 let oziroma manjši od 150 cm.
Otroški sedeži so razvrščeni v štiri skupine (0, I, II in III), skupina 0 pa je razdeljena še na dve podskupini (0 in 0+). Skupine se med sabo razlikujejo po teži oziroma starosti otroka, za katerega je otroški sedež namenjen:

  • skupina 0 – za otroke, ki so težki do 10 kg oziroma stari do enega leta
  • skupina 0+ – za otroke, ki so težki do 13 kg oziroma stari do enega leta in pol
  • skupina I – za otroke, težke med 9 in 18 kg oziroma stare od enega do štirih let
  • skupina II – za otroke, težke med 15 in 25 kg oziroma stare od tri do šest let
  • skupina III – za otroke, težke med 25 in 36 kg oziroma stare od šest do dvanajst let

Tako vidimo, da je odvisno od starosti oziroma teže otroka, kakšen otroški sedež mu bo potrebno kupiti. Spletna trgovina chebeltza.com v svoji ponudbi poleg otroških vozičkov ponuja tudi otroške sedeže, primerne tako za novorojenčke kot tudi za večje otroke.

Our Son - First Pediatrician Visit - 2

Bebe HS otroški avtosedež sodi v skupino 0+ in vašemu otroku omogoča varno ter udobno vožnjo na vseh potovanjih. Zaradi unikatnega click & ride sistema lahko ta avtosedež pritrdite na katerikoli Phil & Ted’s voziček, za pritrditev pa potrebujete le adapter, ki pride skupaj v kompletu s sedežem. To pomeni, da ne potrebujete ločenega avtosedeža in košare za voziček, saj ta avtosedež ponuja oboje hkrati. Visoke stranice bodo vašemu otroku nudile varnost med vožnjo, stranice ter naslonjalo za glavo pa so tudi oblazinjene, tako da ne bo izostalo niti udobje.

Drugi član otroških avtosedežev Phil & Ted’s pa je otroški sedež Bebe Recline, ki sodi v skupino 0 – I in je tako primeren za otroke od rojstva pa vse tja do 18 kg. Ta otroški sedež omogoča namestitev otroka v nasprotni smeri vožnje, kar je primerno za dojenčke do starosti 9 mesecev. Od 9. meseca dalje pa lahko otroka namestite tako, da bo gledal v smeri vožnje. Tako kot pri vseh ostalih izdekih Phil & Ted’s, je tudi otroški avtosedež Bebe Recline znan po svoji varnosti, ki jo zagotavlja 5 točkovni pas ter sam material, iz katerega je otroški avtosedež izdelan. Za izjemno udobje otroka pa poskrbi Sponge Ted oblazinjenje.

Zagotovo je pomembno, da za svojega otroka izberete pravi otroški avtosedež. Pomembno je, da kupite varen ter udoben sedež, v katerem se bo vaš malček počutil dobro, prav tako pa boste brez strahu tudi vi.

V isti kategoriji: